Home » Amerikaanse klassiekers (nieuw) » Cheesecakeroomijs

Cheesecakeroomijs

Dit roomijs is geĆÆnpireerd op romige cheesecake met citroen. Vooral de krokante biscuit geeft het ijs een heerlijk textuur.

 

225 gram roomkaas

fijn geraspte schil en het sap van 1 grote citroen (zonder waslaag)

75 gram kristalsuiker

2 eidooiers 240 ml koude, geklopte slagroom

115 gram boter, gesmolten

40 gram tarwe biscuit, verkruimeld

Klop alle ingrediƫnten, behalve de boter en de verkruimelde biscuit, door elkaar tot er een glad geheel ontstaat. Proef het mengsel en voeg eventueel meer suiker toe als u dat wilt.

Giet het mengsel in de ijsmachine en volg de aanwijzingen van de fabrikant. Draai het mengsel een 30 min. tot er een stevig ijs is ontstaan, roer ondertussen de gesmolten boter en de de verkruimelde biscuit door elkaar en laat dit afkoelen.

Schep het ijs in een diepvriesdoos als het bijna hard is. Voeg het biscuitmengsel toe en spatel dit er in 1 of twee keer door. Het geheel hoeft niet goed gemengd te zijn; er moet een soort van gemarmerd effect ontstaan. Zet het ijs nog 15 min in de vriezer voor het serveren.

 

dit ijs kunt u ongeveer 3 maanden bewaren in de vriezer. Haal het ijs 15 min. voor het serveren uit de vriezer zodat het wat zachter wordt.

TOP