Chocoladeroomijs

Dit chocolade-ijs is erg lekker, eenvoudig te maken en een perfecte afsluiting van elke maaltijd.

 

75 gram kristalsuiker

475 ml koude volle melk

25 gram ongezoete cacaopoeder

115 gram pure chocolade, in stukjes

2 theelepels vanille extract

240 ml koude, geklopte slagroom

Verwarm de suiker met de helft van de melk, het cacaopoeder en de chocolade in een steelpan. Roer het geheel af en toe. Als de chocolade helemaal is gesmolten en goed vermengd is met de rest van de ingrediƫnten, laten we het geheel afkoelen.

Roer het vanille extract en de rest van de melk erdoor als het mengsel is afgekoeld. Klop nu het mengsel door de opgeklopte slagroom. Giet het mengsel in de ijsmachine en volg de aanwijzingen van de fabrikant. Draai het mengsel een 30 min. tot er een stevig ijs is ontstaan en doe het daarna in een diepvriesdoos. zet het ijs voor het serveren nog even 15 min. in de vriezer.

dit ijs kunt u ongeveer 1 maand bewaren in de vriezer. Haal het ijs 15 min. voor het serveren uit de vriezer zodat het wat zachter wordt.