Home » Amerikaanse klassiekers (nieuw) » Crunchy pindakaasijs

Crunchy pindakaasijs

 

Wie dol is op pinda's zal verliefd worden op dit ij. het zit namelijk boordevol pinda's en u kunt hem net zo crunchy maken als u zelf wilt !

 

240 ml volle melk

150 gram suiker

1 theelepel vanille extract

225 pindakaas met stukjes noot

475 ml slagroom geklopt

2 eetlepels gehakte ongezouten pinda's

Verwarm de melk, de suiker en het vanille extract in een steelpannetje totdat de suiker opgelost is en laat het afkoelen.

Klop de koude melk en de pindakaas voorzichtig door elkaar tot alles goed is gemengd. Spatel dan de geklopte slagroom erdoor.

Giet het mengsel in de ijsmachine en volg de aanwijzingen van de fabrikant. Draai het mengsel een 30 min. voeg als het ijs bijna klaar is de gehakte pnda's toe en draai nogg even tot er een stevig ijs is ontstaan en doe het daarna in een diepvriesdoos. zet het ijs voor het serveren nog even 15 min. in de vriezer.

dit ijs kunt u ongeveer 1 maand bewaren in de vriezer. Haal het ijs 15 min. voor het serveren uit de vriezer zodat het wat zachter wordt.

 

TOP