Roomijs met brownies en toffee

Dit ijs is ontzettend lekker, maar bevat veel calorieën. Maak het dus niet als u aan de lijn bent !

 

50 gram fijne kristalsuiker

350 ml koude, volle melk

2 theelepels vanille extract

240 ml koude, geklopte slagroom

200 ml chocolade-toffeesaus

2 grote brownies, in stukjes

meng de suiker en 120 ml van de melk in een steelpannetje en verwarm het geheel op een laag vuur totdat de suiker is opgelost, roer het vanille extract en de rest van de melk erdoor en laat het geheel afkoelen.

Klop de afgekoelde melk, de geklopte slagroom en de chocolade-toffesaus voorzichtig door elkaar.Giet het mengsel in de ijsmachine en volg de aanwijzingen van de fabrikant. Draai het mengsel een 30 min. tot er een stevig ijs is ontstaan en doe het daarna in een diepvriesdoos. zet het ijs voor het serveren nog even 15 min. in de vriezer.

dit ijs kunt u ongeveer 3 maanden bewaren in de vriezer. Haal het ijs 15 min. voor het serveren uit de vriezer zodat het wat zachter wordt.