Rum-rozijnenroomijs

Zoet en fruitig ij met een tic: Heerlijk als er iets gevierd moet worden.

 

40 gram rozijnen grofgehakt

4 eetlepels rum

50 gram fijne kristalsuiker

475 ml koude, volle melk

1 theelepel vanille extract

2 eidooiers

240 ml koude, geklopte slagroom

Laat de rozijnen een aantal uur wellen in de rum !!! deze voegen we halvewege de draaitijd van de ijsmachine toe !

verwarm de suiker met de helft van de melk in een steelpannetje op laag vuur tot de suiker is opgelost. klop nu de rest van de melk, het vanille extract en de twee eidooiers erdoor en laat het mengsel afkoelen.

klop het afgekoelde mengsel door de geklopte slagroom en giet het mengsel in de ijsmachine en volg de aanwijzingen van de fabrikant. Draai het mengsel een 30 min. tot er een stevig ijs is ontstaan en doe het daarna in een diepvriesdoos. zet het ijs voor het serveren nog even 15 min. in de vriezer.

dit ijs kunt u ongeveer 3 maanden bewaren in de vriezer. Haal het ijs 15 min. voor het serveren uit de vriezer zodat het wat zachter wordt.