Vanilleroomijs

 

Dit ijs is heerlijk en toch heel eenvoudig te bereiden. Zoals uit de naam al blijkt, bestaat het bijna helemaal uit lekkere romige ingrediƫnten, zoals melk en slagroom. Voeg tegelijk met de slagroom een rauwe eidooier toe, zodat het ijs nog voller van smaak wordt.

 

75 gram kristalsuiker

475 ml koude, volle melk

2 theelepels vanille extract

240 ml koude, geklopte slagroom

Eventueel 1 eidooier

 

Verwarm de suiker met de helft van de melk in een steelpan op laag vuur tot alle suiker is opgelost. Roer het vanille-extract en de rest van de melk erdoor en laat het geheel afkoelen.

Schep de geklopte slagroom erdoor. Giet het mengsel in een ijsmachine en volg de aanwijzingen van de fabrikant. Draai het mengsel ongeveer een 40 min. tot er een stevig ijs is ontstaan, Doe het ijs daarna in een diepvriesdoos en zet het voor het serveren 15 min. in de vriezer.

Dit ijs is 3 maanden houdbaar in de vriezer. haal het ijs 15 min. voor het serveren uit de vriezer zodat het iets zachter wordt.

TOP