Ijsmaken een koud kunstje

Honingijs

 

Ingrediënten

 
500 ml melk
150 gram honing
6 eidooiers
75 gram suiker
100 gram crème fraiche

Bereidingswijze


Doe de eidooiers met de suiker in een kom en klop tot het mengsel een
lint vormt.
Breng melk, honing in een pan aan de kook. Schenk de kokende melk al
roerend bij het dooiermengsel. Schenk het terug in de pan en laat het
geheel al roerend met een spatel op laag vuur zo dik worden dat de mix
aan de spatel 'hangt'. Laat de mix absoluut niet koken want anders raakt
hij in de schift en kun je hem weggooien. Schenk de mix door een
puntzeef in een kom en roer hem op een ijsbad tot deze afgekoeld is.

Draaien van het ijs

Zeef de mix na afkoeling door een puntzeef in de ijsmachine en laat deze
± 10 minuten draaien, zodat het ijs nog heel zacht is. Voeg de crème
fraiche toe en draai nogmaals 20 minuten (afhankelijk van het type
ijsmachine), tot het ijs stevig is. Serveer het ijs direct of bewaar het
tot gebruik in de diepvries, maar voor een korte tijd.

Serveren

Iedereen zal van dit honingijs genieten. Schep een lepel honingijs,
wanneer u het op een originele manier wilt serveren, in een gekoeld
koffiekopje en schenk hierover een beetje hete koffie. Doe dit aan tafel
zodat u het contrast van heel heet en heel koud kunt proeven.