Sorbetijs vam mosselen

Ingrediënten

 
1000 cc grote mosselen (ongeveer 650 gr.)
500 cc slagroom
een beetje thijm , snufje peper en een blaadje laurier

 

Bereidingswijze

  1. De mosselen goed spoelen in lopend water.
  2. In een brede pan de mosselen laten openen op een zacht vuur met de room en de kruiden.
  3. De mosselen uitscheppen met een schuimspaan en ze boven de pan laten uitlekken.
  4. De mosselen van de schalen ontdoen en de mooiste schalen bewaren.
  5. Het kookvocht zeven.
  6. De mosselen met het kookvocht mixen tot een homogene crème, vervolgens nog ongeveer 8 minuten laten koken op een zacht vuur onder goed roeren.
  7. Na afkoeling tot ijs draaien in de ijsmachine.

TIP: Serveren in de bewaarde schelpen en garneren met een schijfje citroen en wat witte selderij.

 

Opmerking
Deze receptuur doet wellicht vreemd aan , maar kan in een totaal menu voor een welkome aanvulling zorgen. Het ijs, volgens deze recepten gedraaid, kan dienen als o.a. aperitief (zelfs op toastjes) of als tussengerecht om de mond te neutraliseren en kan natuurlijk ook naar eigen inzicht worden toegepast.

De mixen dienen in een ijsmachine afgedraaid te worden, daar deze anders een te compacte massa wordt. Het vriespunt ligt tussen 0 en –2 ° C en het ijs is slechts enkele uren houdbaar in het diepvriesvak van de koelkast.