Sorbetijs van gerookte zalm

 

Ingrediƫnten:

 

60 gram gerookte zalm

1,25 dl slagroom

1 sjalot

Snufje peper

 

Bereiding:

 

1. Snipper de sjalot en houd een deel over voor de garnering.

2. De zalm voor snijden ( brunoise)

3. Alle ingrediƫnten in de mixer ongeveer 30 seconden mixen.

4. Het mengsel in ca. 35 minuten in de ijsmachine tot ijs draaien.

5. Plaats het geheel na bereiding in de ijsmachine, ongeveer een half uur in de vriezer.

 

Serveren:

 

Serveer het ijs met wat gesnipperde sjalot als garnering en serveren met een glas ijskoude Vodka.

 

Opmerking:

 

Deze receptuur doet wellicht vreemd aan, maar kan in een totaal menu voor een welkomen aanvulling zorgen.

Het ijs het ijs volgens dit recept gedraaid, kan dienen als aperitief (zelfs op toast) of als tussen gerecht om de mond te neutraliseren en kan natuurlijk ook na eigen inzicht worden toegepast.

Maak jouw eigen website met JouwWeb