Kokosijs

Ingrediënten

1030 gram volle melk 3,5% melkvet
200 gram slagroom 35% melkvet
200 gram suiker
60 gram dextrose
50 gram eidooier
160 gram gemalen kokos
50 cc Pina Colada

Bereidingswijze

Strooi de helft van de suiker op de bodem van de pan waarin de melk en de room zit.

Niet in de melk roeren, de suiker voorkomt dat de melk aanbrandt.

De melk en de room nu gaan verwarmen. De droge stoffen nu met elkaar gaan vermengen, klont vrij maken.

De andere helft van de suiker glad roeren met de eidooier.

Bij een temperatuur van 70°C het droge stofmengsel toevoegen aan de melk met de room.

Dit gehele mengsel op de eidooier, suiker massa gieten en goed met elkaar vermengen.

Het geheel terug gieten in de pan.

Nu de gemalen kokos toevoegen.

Het geheel goed doorroeren.

De temperatuur laten oplopen tot 80 – 82°C. en de warmtebron matigen. Pina Colada toevoegen.

Het geheel nu 10 minuten op deze temperatuur houden.

Dit noemt men pasteuriseren.

Hierna de ijsmix zeven (de gemalen kokos moet verwijderd worden) en terug koelen tot een temperatuur van ± 20°C.

De ijsmix afdekken met plastic folie en minimaal 4 uur laten rijpen in de koelkast bij een temperatuur van 6°C.

Na de rijpingstijd de ijsmix afdraaien in de ijsmachine volgens de gebruiksaanwijzingen, behorende bij de ijsmachine.