Pistache ijs

 

Pistache-ijs

 

1,25 dl. volle melk

50 gram suiker

1 ei

75 gr gepelde pistachenoten

225 gr. slagroom

1 theelepel vanille-essense

 

Bereiding:

 

Verwarm de melk in een pannetje

Klop het ei samen met de suiker los in een aparte kom

Schenk al roerend langzaam de warme melk in het ei-suikermengsel

Schenk dit geheel weer terug in de pan en verwarm het mengsel, ondertussen stevig roerend tot het dik begint te worden

Maar laat het mengsel niet koken !!!!!

Laat het mengsel afkoelen tot op kamertemperatuur

Roer nu de slagroom en de vanille-essense erdoor en zet het in de koelkast

Doe na het koelen het mengsel in de ijsmachine 30 a 40 minuten draaien

Als het ijs gedraaid wordt in de ijsmachine, de gehakte pistachenoten toevoegen door de vulopening

Plaats het geheel na bereiding in de ijsmachine ,ongeveer een half uur in de vriezer

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb