Gefrituurde champignons met tomatensorbet

 

Ingrediënten:

 

1 pakje gezeefde tomaten á 400 gram

1 takje rozemarijn

125 gram druivensuiker

2 theelepels limoensap

1-2 druppels tabasco

Zout en peper

Olie voor het frituren

6 witte champignons

60 gram zelfrijzend bakmeel

1/2 ei

1 dl water

2 theelepels koriander

 

Bereiding:

 

1. Breng de gezeefde tomaten en de rozemarijn aan de kook.

2. Los de druivensuiker op in 1 dl kokendheet water.

3 Voeg dit suikerwater toe aan de gezeefde tomaten en breng opnieuw aan de kook

4 voeg het limoensap, de tabasco, de peper en het zout naar smaak toe.

5 Laat het mengsel goed afkoelen.

6. Draai van het tomatenmengsel in 35 minuten in de ijsmachine een mooi sorbetijs.

7. Plaats het geheel na bereiding in de ijsmachine, ongeveer een half uur in de vriezer.

8. Verhit de ollie in een frituur- of ruime braadpan tot 180 graden.

9. Borstel de champognons schoon.

10. Doe het zelfrijzende bakmeel in een kom en voeg het halve losgeklopte ei toe.

11. Voeg lepel voor lepel (2) en roer tot een glad beslag.

12. Knip de koriander fijn en roer deze door het beslag.

13. Haal de champignons één voor één door het beslag, laat ze goed uitlekken en leg ze voorzichtig in de hete olie.

14. Frituur de champignons in 2 minuten gaar en goedbruin, laat ze uitlekken en serveer ze met de tomatensorbet, garneren met een takje koriander.