Sorbetijs van avocado met krab
Ingrediƫnten:
100 gram krabvlees
1,25 dl water
2 rijpe avocado's
Sjalotazijn
Snufje selderiezout
Zout en peper
Bereiding:
1. De avocado's uithollen en de schil bewaren.
2. Het vruchtvlees eerst klein snijden.
3. 25 gram krabvlees apart leggen voor garnering !!!
4. Vervolgens de overige ingrediƫnten in de mixer doen en ongeveer een 30 seconden mixen. NIET DE SJALOTENAZIJN !!
5. Nu de massa in de ijsmachine doen en in ca. 35 minuten tot ijs draaien.
6. Plaats het geheel na het draaien in de ijsmachine, ongeveer een half uur in de vriezer.
7. Serveer het in de schil, die aan de binnenkant met enkele druppels sjalotenazijn is ingewreven.
8. Garneren met enkele mooie stukjes krabvlees.
Opmerking:
Deze receptuur doet wellicht vreemd aan, maar kan in een totaal menu voor een welkomen aanvulling zorgen.
Het ijs het ijs volgens dit recept gedraaid, kan dienen als aperitief (zelfs op toast) of als tussen gerecht om de mond te neutraliseren en kan natuurlijk ook na eigen inzicht worden toegepast.