Home » New Yorks cheesecake ijs

New Yorks cheesecake ijs

 

Alle smaken van een buitengewoon lekkere, citroenachtige cheesecake zijn aanwezig, zelfs in de krokante koekjesbodem. Neem geen minder vette kaassoort; smaak en structuur zullen niet worden geëvenaard, dus gewoon eten & genieten.

Ingrediënten:

100 ml volle melk
100 ml slagroom
4 eidooiers
150 g basterdsuiker
300 g roomkaas
Rasp en sap van 2 onbespoten citroenen
100 g (haver)koekjes, verkruimeld

Bereiding:

Schenk de melk en room in een steelpan en verwarm deze tot het kookpunt. Meng de eieren en suiker in een kom en klop tot een bleke en romige massa. Giet de hete vloeistof over de eieren, roer het geheel tot een gladde substantie en giet deze dan terug in de steelpan. Zet de warmtebron laag en kook onder voortdurend roeren tot de vla zo dik is dat hij niet meer van de lepel afloopt. Pas op dat het mengsel niet oververhit raakt en gaat klonteren. Neem de pan van de warmtebron en laat de vla volledig afkoelen. Klop roomkaas, citroenrasp en –sap erdoor tot een gladde massa ontstaat. Roer deze in de ijsmachine door totdat het mengsel bijna bevroren is. Spatel de verkruimelde koekjes erdoor en laat de ijsmachine verder roeren tot het mengsel helemaal bevroren is. Doe het over in een diepvriesdoos en bewaar in de vriezer tot het moment van serveren. Wanneer je het ijs maakt zonder machine, spatel dan de verkruimelde koekjes erdoor voordat je het ijs voor de laatste keer in de vriezer terugzet.

TOP